lunes, 31 de enero de 2011

El Coloso (FRANCISCO DE GOYA)


Aquesta obra es de "Francisco de Goya", s'ha fet entre el 1808 i el 1812. Está feta amb oli sobre llenç, ubicada en el "Museo del Prado" i mesura 116 x 105 cm.
He triat aquesta obra perquè m'ha impressionat bastant l'enorme cos del gegant i la guerra del poble d'avaix, amb una visió tan diminuta. També m'agrada per el desordre que hi ha, els diferents contrastes de llum i el misteri.
Es una de les obres més inquietants, dramátiques, poètiques i misterioses de Goya. És veu una guerra amb grans catástrofes. L'inmens cos del gegant lluitador, que arriva pel darrere dels turóns, al voltant de boires, mentres una multitud es dispersa i el guanyador s'escapa.
El contrast entre la inmovilitat d'un burro i uns toros, simbolitza potser la ignorància de la tragèdia que no és comprén.
La disposició en que está el gegant no permet veure la seva posició per darrere dels turóns, si está caminant o quiet, o fins i tot, enterrat fins els genolls. Els colors són foscos, per adalt i avaix del quadre són més negres i per el mig una mica més clarets.


Roger Sirvent Dalmau.

1 comentario: