domingo, 30 de enero de 2011

Merengue en Boca Chica (RAFAEL FERRER)


"Merengue en Boca Chica" de Rafael Ferrer, un porto-riqueny nascut al 1933, és una pintura de l'època actual. El quadre mesura 152.4 x 182.9 cm, està pintat d'oli sobre llenç i està situat al Metropolitan Museum of Art a Nova York des del 1984 per una donació o compra anònima.

L'obra representa una escena tropical on hi apareixen uns músics ambulants de color i una dona blanca prenent el sol en un paisatge molt relaxant. Els músics estan drets tocant el tambó, la guitarra i el güiro. En canvi la noia esta ben relaxada estirada a la seva gandula escoltant la música i observant el mar. En el paisatge hi apareixen moltes palmeres i algunes cabanyes, i el cel està serè.

Aquest quadre m’agrada molt pel seu colorit ja que destaquen els colors vius i intensos. La perspectiva que fa servir l'autor és molt peculiar, fa que alguns traços semblin figures inhumanes, irreals, de dibuixos. Això fa que la pintura tingui un toc surrealista i divertit.
Bàsicament l'obra em transmet alegria i em desperta ganes de ballar i interpretar música caribenya. També dona pau i tranquil·litat perquè et transporta a una solitària platja d'unes vacances d'estiu. D'altra banda diríem que té una part més seriosa per algunes cares dels personatges i també podríem dir que té un toc de racisme pel fet que la noia blanca està descansant i els nois de color intentant guanyar-se la vida.

Marta Mercadal

1 comentario: