lunes, 29 de noviembre de 2010

La Temptació de Sant Antoni (SALVADOR DALÍ)




Aquesta obra, es diu La temptació de Sant Antoni. L'autor és en Salvador Dalí. L'he triat perquè m'ha agradat bastant, ja que em sembla que és una obra importat i també perquè m'ha semblat que està bastant ben realitzada.

Sobretot una de les coses que em va impactar més de l'escena, és la perspectiva que té, ja que utilitza colors majoritàriament vius en el primer pla, que són els cavalls i la fila d'elefants, i també el Sant. I en el segon pla, hi apareixen colors foscos, però que creen molta atenció i això em va agradar.

En el dibuix, s'hi pot veure el Sant agenollat i sostenent una creu feta amb dues varetes per protegir-se de les temptacions que l'ataquen, que són el cavall i la gran fila que hi ha d'elefants, que cadascun d'aquests va carregat amb una temptació diferent. També el que em va cridar l'atenció, o sigui que em va agradar de l'obra, és el petit contrast de llum i sombra que hi ha i això fa que hi hagi espectacularitat a la pintura.

En general, m'agraden aquests tipus d'obres que tenen canvis bruscs de llum, hi ha una gran lluminositat de colors. I també, m'ha cridat l'atenció el tema de l'obra, que és religiós i surrealista i són dels que m'agraden bastant ja que et permeten saber coses interessants. I finalment, el significat que té l'obra, que és el Sant que té por de les temptacions o dels mals que el poden atacar, m'ha captivat força, ja que és dels tipus de pintures que ha fet Salvador Dalí que més m'agraden.



Marc Sirvent Dalmau

1 comentario:

  1. Falta completar la fitxa de l'obra. No expliques el significat de les coses

    Nota...7

    ResponderEliminar