lunes, 29 de noviembre de 2010

Las Señoritas de Avignon (PICASSO)



Aquesta obra és diu las señoritas de Avignon, el seu autor és Pablo Picasso. Jo he escollit aquesta obra perque hem sembla interesant, ja que és dificil de veure que és cada element.

El que hem va impactar més de l'obra són les cinc dones que hi han en el primer pla, que porten com una mena de máscara. Les violentes pincellades donen una visió simultánia desde varios punts de vista, la obra és redueix en un conjunt de planells angulats sense fons ni prespectiva espacial, en el que les formes estan marcades per línies clares i fosques.
Hem va cridar la atenció, quan vaig trobar que aquesta obra va trencar el Realisme i la prespectiva, perque com és pot observar no té prestectiva ni fons, i per tant aquesta obra és considera l'inici del Cubisme.

Actualment és conserva en el Museu d'Art Modern de Nova York, fa 243,9 cm · 233,7 cm i el seu suport és oli sobre llenç.
L'obra té quatre tipus de colors, el rosa de les dones, l'ocre, el blau i el blanc. Les dones del costat tenen un tó de pell més fosca, semblen africanes, mentre que les dos centrals són més blanques, per tant semblen europees. La de l'esquerra té un perfil que recorda a les pintures egíptes. Les formes estan marcades per línies clares i fosques.



Roger Sirvent Dalmau.

1 comentario:

  1. Comentari molt descriptiu, moltes faltes. Falta reflexió personal de les teves sensacions

    Nota....6

    ResponderEliminar