viernes, 1 de abril de 2011

La fragua de Vulcano - Diego Velázquez


- L'autor d'aquesta obra, és Diego Velázquez que va néixer a Sevilla al 1599. És un pintor naturalista que és del període Barroc espanyol. Aquesta obra, va ser pintada a Roma al 1630 i actualment, es troba al Museo del Prado (Madrid). El quadre es va pintar amb oli sobre llenç i mesura 223 · 290 cm.

- He triat a comentar aquesta obra de Diego Velázquez, ja que en la meva opinió és un quadre que mostra un efecte natural en els protagonistes. Jo crec que és una obra que està ben feta i a més a més hi ha realisme, ja que l'escena representa uns ferrers que estan treballant molt i de sobte, hi apareix el Déu Apol·lo que sembla que té la intenció d'ajudar-los. Per tant, el quadre per una banda té realisme i per l'altre, és mitològic.

- També es pot intuïr que Velázquez ha retratat als protagonistes (els ferrers) amb realisme, ja que de la manera que els il·lumina, amb tant resplandor, això et diu que són els personatges importants. Per tant, de la manera que Velázquez ha fet aquest quadre, amb aquesta llum intensa en els protagonistes i també en el fons de l'escena, crec que en tota l'escena Velázquez ha triat bé els colors que volia que destaquéssin i és sorprenent.

- En aquest quadre, també m'ha agradat la perspectiva, que es crea amb la postura dels personatges (ferrers). O sigui, que té perspectiva ja que un dels ferrers està situat frontal mirant a Apol·lo i mentres, els altres estan de perfil, i això hi crea profunditat al quadre.

- L'escena, representa la mirada tan sorpresa o fixe dels ferrers envers Apol·lo, ja que en veure'l davant d'ells es queden del tot intrigats, o més aviat, de pedra, ja que és un gran Déu. Per tant, és una escena del tot natural. També, la cara del Déu Apol·lo, mostra divinitat, i l'aura que té damunt el cap, és l'única cosa que no és humana en l'escena. Per tant, és una gran obra, està molt ben feta en quasi tots els aspectes, com per exemple en la il·luminació als ferrers i en Apol·lo.

- En la meva opinió, és un quadre naturalista, ja que els ferrers mostren la seva musculatura i alhora, és sorprenent la manera que Velázquez els hi ha fet la llum reflectida. Per tant, és un quadre que està molt ben treballat tant en els petits detalls, com en els importants.

Marc Sirvent Dalmau

No hay comentarios:

Publicar un comentario